Select Page

COMMITTED TO FREEDOM

CORPORATE STORY  |  7 MINS.  |  2017

Een patient van forensisch psychiatrisch centrum De Rooyse Wissel deelt zijn jarenlange ervaring met TBS, terwijl we hem bezig zien met zijn dagelijkse routines, ondersteund door verschillende medewerkers die allemaal aan zijn behandeling bijdragen en hun perspectief bieden op de bijzondere dynamiek tussen hen. Zijn vooruitgang gaat gepaard met meer verantwoordelijkheden en toont ons tevens de speciale verhouding tussen behandeling en beveiliging bij het terugwinnen van vrijheid.

Hoe maak je een persoonlijke en intieme film van iemand die niet herkenbaar in beeld gebracht mag worden? Blurs en zwarte balkjes benadrukken enkel het justitiële aura en stoppen de patient direct in het hokje crimineel. Terwijl we daar nu juist voorbij proberen te kijken. Door gebruik te maken van veel close-ups, weinig scherptediepte en handige decoupage konden we de gezichten van de personages verborgen houden.

We moesten ons aanpassen aan de situatie van een zwaar beveiligde inrichting, dus met minimale crew naar binnen. Vijf draaidagen, drie man en een Arri Alexa mini met Zeiss Ultraprimes. En een oog openhouden voor de niet uitgeschreven gelukmomentjes. Zo komt commercieel werk op een docu manier goed tot z’n recht. Dat gold ook voor de ontwikkeling van het project: researchen als een documentaire, luisteren waar het verhaal over gaat, een draaiplan opstellen en er dan een film van maken.

Client
FPC De Rooyse Wissel

Agency
PastFuture

Crew
Director: Tim van den Hoff
DoP: Ruben Hamelink
Editor: Tim van den Hoff, Ruben Hamelink
Location sound: Jeroen Leemans
Sound design, foley, mix: Bob Kommer Studio’s
Grading: Laurent Fluttert
Composer: Winterdagen

Awards
Gold award B2C Marketing at Cannes Corporate Media & TV Awards 2017
Gold award Medical Film at Cannes Corporate Media & TV Awards 2017